RSS

Blog berichten van '2019' 'mei'

Alles wat je nodig hebt voor de komst van een pup
De komst van een pup, of deze nou uit een nest komt, asiel of uit een ander thuis, is altijd geweldig. Het onbenullige, schattige en ontdeugende karakter van pups zorgen bij iedereen voor een lach op hun gezicht. Maar voor de komst van een huisdier, en al helemaal een pup, is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Zo heb je allemaal spullen nodig, moet je je huis puppyproof maken én moet je keuzes maken in de verschillende soorten voer. Niet de makkelijkste keuzes om te maken dus. Daarom geven wij je in deze blog handige tips en een lijstje met noodzakelijke boodschappen. Zo ben je goed voorbereid, maar zoek zeker nog verder op internet, stel vragen bij de fokker of vraag naar ervaringen vanuit je directe omgeving. Alles om de pup een zo goed en fijn mogelijk huis te bieden :) Wat heb je allemaal nodig?
  1. Een waterbak en etensbak, logisch natuurlijk! Kijk bij het kopen vooral of het praktisch en veilig is. 
  2. Een mand, kussen of bench. Een eigen plekje voor je hond is erg belangrijk. Hier kan je viervoeter zichzelf terugtrekken of even powernappen. Let goed op het formaat. Te klein is echt een no go, je hond moet zich lekker kunnen uitstrekken.
  3. Voer. De juiste voeding voor je puppy is ontzettend belangrijk. Dat zijn tenslotte de bouwstenen voor het groeien. Koop daarom speciaal voer afgestemd op de allerkleinste. Wil je KVV voeren? Kies dan voor DARF Small Pup. Deze KVV is fijner gemalen, wel zo prettig voor je kleine viervoeter. Voer je liever droogvoer? Ga dan voor Vol Pup. Doordat er veel vlees in de brokken zit zijn ze erg zacht voor je puppy. 
  4. Speeltjes, leuk voor je pup en leuk voor jou want samen spelen is een heerlijke vorm van ontspanning. Ook hier geld weer dat het belangrijk is dat je speeltjes koopt die speciaal gemaakt zijn voor een puppy. Zo kan het kleintje zich niet onnodig bezeren!
  5. Een riem en een tuigje. Koop een korte, stevige riem en een iets langere rolriem. De korte, stevige riem is ideaal voor het begin en bij de puppycursus. Zo leert je pup gelijk om gezellig naast je te lopen. Ook is het belangrijk om een tuigje te kopen in plaats van een halsband. Je pup kan in het begin nog behoorlijk trekken en dat kan ten koste gaan van de nek.
  6. Poepzakjes. Niet de smakelijkste op de lijst, maar als je geen boete wilt riskeren wel erg belangrijk! En een ongelukje zit bij een pup in een klein hoekje. Het kan nog wel eens gebeuren dat hij zijn behoefte op de stoep doet ;)
Dit zijn 6 musthaves die je in huis moet hebben bij de komst van de pup. Hier zit je de eerste paar dagen goed mee, maar natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je in de loop van de tijd moet aanschaffen. Denk hier goed over na, het gaat uiteindelijk wel om het welzijn van je huisdier.  Naast de essentiële benodigdheden voor de komst van een pup delen we ook graag nog wat tips. Hoe meer informatie, hoe beter!
  1. Lees je goed in over het ras. Erg belangrijk, want het opvoeden van een Beagle of een Golden Retriever is compleet verschillend, we spreken uit ervaring.
  2. Neem de eerste weken vakantie. Als het mogelijk is natuurlijk. Zo kan je jouw pup snel laten thuis voelen en wegwijs maken in de 'grote mensen wereld'. 
  3. Puppycursus. Voor socialiseren, leren en spelen. Een puppycursus is verder ook dé manier om samen een goede band op te bouwen waarin jouw hond wel weet dat hij naar jou moet luisteren.
  4. Maak je huis puppyproof. Traphekjes, bloempotten verplaatsen of je mooie poef even naar boven verhuizen. Zorg ervoor dat erg geen gevaarlijke obstakels in de ruimte staan. En zo is de kans ook groot dat jouw meubels in de gewenste staat blijven. 
  5. Een kleedje van het nest. Je pup gaat in het begin erg heimwee krijgen naar zijn moeder, broers en zusjes. Daarom is het fijn voor hem om een kleedje of doek uit het nest mee te nemen en in zijn mand of bench te leggen. Zo heeft de pup nog de geur van thuis en zal hij een stuk relaxter van start gaan in zijn nieuwe gezin.
  6. Zet je wekker 's nachts om je pup uit te laten. Je pup kan in het begin nog niet heel lang zijn behoeftes ophouden. Zet daarom een wekker om de 2/3 uur. 

Hebben jullie nog goede tips? Laat het ons weten via Facebook of Instagram!
‘Een grote weimaraner als knuffelkont’

Een sterke band tussen mens en dier is een van de mooiste dingen om te zien. Dat is ook het geval bij Yvett en Perro. Na een moeilijke start op het gebied van gezondheid is Perro met behulp dan DARF voeding weer kerngezond. Nu zijn ze gegroeid tot een onafscheidelijk duo. Yvett vertelt je hier met alle plezier alles over.

Al vanaf kleins af aan zijn Yvett Kloosterman en haar weimaraner Perro een gouden duo, maar een makkelijke start heeft Perro niet gehad. ‘Toen hij 10 maanden was bleek dat Perro veel te hard groeide. Van de dierenarts moesten we daarom direct overstappen op volwassen brokken. Dit hielp ondanks veel voeren niet. Perro kon niet op gewicht blijven. We begonnen ons dus behoorlijk zorgen te maken! Gelukkig zijn we toen in contact gekomen met een voedingsdeskundige. Zij heeft gekeken naar wat Perro echt nodig heeft en zo zijn we terecht gekomen bij de DARF Vol Voeding brokken en DARF vers vlees.’ Met deze brokken is Perro snel op gewicht gekomen en volgens Yvett doet hij dit ontzettend goed. ‘We zijn nu ongeveer anderhalf jaar verder en hij eet nog steeds met veel plezier voer van DARF. Ook is hij netjes op gewicht. Daar zijn we erg blij mee!’

Een weimaraner is van nature een jachthond en jagen is dan ook vanzelfsprekend de favoriete bezigheid van Perro. ‘We volgen jachttrainingen met hem en doen zelfs wedstrijden. Hij is hier erg fanatiek in. Verder doen we vaak verschillende tricks om onze band nog sterker te maken. En vergeet natuurlijk niet wandelen. Iets wat alle hondenliefhebbers heerlijk vinden om te doen. Wij genieten het meest in het bos of tussen de weilanden. En als er vriendjes zijn is het natuurlijk dubbel feest!’

Ondanks dat Perro een grote jachthond is die veel passie heeft in het jagen en buiten erg veel energie heeft, is het binnen de grootste knuffelkont. ‘Hij ligt het liefste tegen mij aan op de bank en volgt mij overal waar ik ga!’ En die voorliefde voor knuffelen zorgt voor bijzondere momenten. ‘Wanneer ik mij niet lekker voel is Perro de eerste die dat aanvoelt. Hij kruipt dan helemaal tegen mij aan om me warm te houden en te steunen. Echte maatjes dus.’

De voordelen van het voeren van DARF zijn volgens Yvett vooral dat er geen onnodige of schadelijke ingrediënten in zitten. ‘Het is een hele zoektocht naar het juiste voer als je een hond aanschaft. Al helemaal met de moeilijke start van Perro. Gelukkig hebben wij nu de juiste voeding gevonden bij DARF. Niet onbelangrijk; Perro vindt het voer erg lekker waardoor hij het elke dag weer smakelijk op eet.’


Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Op vakantie met je hond: 8 handige tips
‘Wat doen we tijdens de vakantie eigenlijk met de hond?’ Vast een vraag die je niet vreemd in de oren klinkt bij het plannen van je vakantie. Gaat je viervoeter mee? Leuk! Wij geven je 8 handige tips om lekker op vakantie te gaan met je maatje.

1 Kies een plek waar iedereen het naar z’n zin heeft

Het allerbelangrijkste: de plek en activiteiten. Lange stadswandelingen, een aantal musea bezoeken of gewoon even lekker bakken op het strand? Laat je hond dan maar thuis. Lekker wandelen in de bossen, even een stad bezoeken of zwemmen? Kom maar op met de riem! Als je je hond meeneemt, kies dan een plek die hondvriendelijk is. En waar hij welkom is. Want niet elke camping of vakantiepark is weg van huisdieren.

2 Beslis op tijd of je naar het buitenland gaat

Honden moeten aan bepaalde regels voldoen om naar het buitenland te kunnen. Voor vakanties binnen de EU moet je hond een paspoort hebben, gechipt zijn en ingeënt zijn tegen hondsdolheid (tenminste 21 dagen voor de reis).

3 Pak pauzes in lange autoritten

Ga je met de auto of camper naar je vakantiebestemming, plan dan genoeg tussenstops in. Voor een plasje, maar zeker ook om even lekker de poten en benen te strekken. Dat zorgt er natuurlijk wel voor dat je langer over je reis doet. Maar alles even rustig aan doen, is ook wel weer lekker.

4 Bedenk hoe je voert: houdbare worsten versus vers vlees

Natuurlijk wil je vers vlees blijven voeren, maar hoe neem je dat mee? Er zijn gelukkig tal van alternatieven. Houdbare worsten of Vol droogvoer bijvoorbeeld; daar heb je geen vriezer voor nodig. We adviseren je wel om hier al een aantal dagen voor je vertrek mee te beginnen.

5 Zorg voor water onderweg

Het is belangrijk dat je hond altijd water heeft. Neem dus een bak en een fles water mee in de auto. En vergeet het water óók niet bij lange wandelingen.

6 Neem het paspoort van je hond mee

De kans is klein dat er iemand naar vraagt, maar ‘better safe than sorry’. Bij grenzen zouden ze er naar kunnen vragen.

7 Neem vertrouwde spulletjes mee

Er zijn al genoeg vreemde dingen tijdens een vakantie. Een bekende mand of bench of het favoriete speeltje zijn wel heel fijn dan.

8 Geef voordat je uit eten gaat je hond eten

Je weet natuurlijk nooit hoe lang het etentje gaat duren. En daarnaast, zit jij lekker te smikkelen, ligt je hond hongerig onder de tafel. Ook niet zo heel leuk.
Succes met het verder plannen van je reis. Laat je ons weten waar je bent geweest met je hond op Facebook of Instagram?