RSS

Blog berichten van '2024' 'maart'

De leukste hondenspeeltuinen van Nederland - deel 1
In veel losloopgebieden is het tegenwoordig vrij druk. Door alle wandelaars, mountainbikers, hardlopers en paarden kunnen honden niet meer rustig rondrennen. Daarom komen er in Nederland steeds meer hondenspeeltuinen bij. Omheinde gebieden voorzien van alles waar jouw viervoeter blij van wordt. Een leuk uitje voor hond én baasje! In de meeste provincies vind je inmiddels wel een hondenspeeltuin. Dus prik een datum, neem lekkere hondensnacks mee en bezoek een van deze favorieten:

Drenthe - Hondenspeeltuin Midden-Drenthe

Inmiddels komen baasjes al 10 jaar naar deze hondenspeeltuin in Beilen. De speeltuin is 0,8 hectare groot en voorzien van een hoog hek, zodat je jouw viervoeter rustig kunt laten ravotten. Plonsen in het hondenzwembad, springen over stokken of banjeren over de trampoline. De vrijwilligers hebben er een echt hondenparadijsje van gemaakt. De toegang is gratis, maar een (kleine) donatie om de speeltuin te onderhouden en uit te breiden wordt natuurlijk gewaardeerd. Locatie: Sportlaan in Beilen Openingstijden: bekijk de website Toegang is gratis Leukste hondenspeeltuinen: hondenspeeltuin Midden-Drenthe

Gelderland - Hondenspeelveld Park Lingezegen

Lingezegen is een park in de buurt van Elst. Door het park lopen 3 loslooproutes die je langs / vlakbij het hondenspeelveld brengen. Het hondenspeeltuintje van een halve hectare heeft alles in huis waarmee, waarop en waarin honden zich kunnen uitleven. Een wipwap, slalompoortjes, stapstenen, graafkuilen en meer.  Combineer jouw bezoek aan het park met een wandeling over een van de loslooproutes en maak ook zeker een tussenstop bij (de horeca van) Landerij De Park. Locatie: De Park in Elst Openingstijden: altijd open Toegang is gratis

Limburg - Hondenspeelweide ‘t Greun Veldje

Laat het maar aan Limburg over om een van de best beoordeelde hondenspeeltuinen van Nederland te hebben. Prachtig gelegen tussen de bossen in Reuver vind je de volledig omheinde Hondenspeelweide ‘t Greun Veldje. Met 1500 vierkante meter hebben viervoeters alle ruimte. Om te rennen, te graven, door buizen te hollen, over toestellen te wandelen en vooral te spelen met elkaar. Ook voor de baasjes is een bezoek aan de weide vaak een gezellige bedoening. Kortom: een leuk uitje voor mens en viervoeter! Locatie: Bösdaellaan 2 in Reuver Openingstijden: 7.30 tot 21.00 Toegang is gratis

Noord-Brabant - Hondenzwemvijver Ut Poeleke

Van half april t/m half september moeten waterratten richting Noord-Brabant voor een bezoek aan Ut Poeleke. Deze superleuke hondenzwemvijver heeft alles in huis voor een gezellig dagje uit. Honden klein en groot kunnen lekker zwemmen of pootje baden in de zwemvijver. Hebben ze even geen zin om nat te worden? Dan lopen de viervoeters zo naar de andere speeltoestellen.  Verder zijn er drankjes verkrijgbaar, is er een toilet en beschikt Ut Poeleke over genoeg (schaduw)plekken voor de baasjes. Locatie: Scheperstraat 2a in Oeffelt Openingstijden wisselen per maand Toegang is €7,50 per hond - reserveer vooraf via de website De leukste hondenspeeltuinen van Nederland: hondenzwemvijver Ut Poeleke

Zuid-Holland - Hondenspeeltuin de Broekpolder

Bij de Broekpolder hebben ze aan alles gedacht. De mooie hondenspeeltuin is opgedeeld in verschillende velden. Van een speelveld tot een veld voor hersenwerk en een gedeelte om de agility te trainen. Zelfs de puppy's en kleinere honden kunnen ongestoord ravotten op een eigen gebied. Hun belofte ‘omdat iedere hond recht heeft op een speelplek’ maken ze bij de Broekpolder zeker waar. Een hondenspeeltuin die je zeker eens moet bezoeken! Locatie: Bronstijdpad in Vlaardingen Openingstijden: bekijk de website Toegang is €1,50 per hond Houd onze website in de gaten, want binnenkort volgt deel 2 van de leukste hondenspeeltuinen van Nederland!
Wat te doen bij haaruitval bij honden en katten
Je kent het vast: na een gezellige knuffelsessie met je harige viervoeter zit je kleding onder de dierenharen. Ook is het niet ongebruikelijk om plukken haar op de vloer te vinden of de stofzuigerzak met regelmaat te moeten legen. Haaruitval bij honden en katten is een veelvoorkomende klacht van honden- of katteneigenaren (uitzonderingen daargelaten). Sommige huisdieren lijken er zelfs het hele jaar last van te hebben. Hoe dit komt en wat je kunt doen om haaruitval te verminderen? In deze blog vertellen wij meer over haaruitval bij honden en katten.

Weet dat het erbij hoort

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het verliezen van haar bij zowel honden als katten normaal is. Zolang jouw huisdier geen kale plekken of infecties heeft, is de haaruitval volkomen onschuldig. Huisdieren ondergaan een natuurlijke rui, vooral tijdens seizoensveranderingen. Regelmatig borstelen kan helpen bij het verwijderen van losse haren. Zo voorkom je in ieder geval dat een deel van de haren op jouw vloer of meubels terechtkomt. Als de hoeveelheid haaruitval abnormaal lijkt of gepaard gaat met andere symptomen zoals roodheid, zwelling of veranderingen in het gedrag, is het slim om een dierenarts te raadplegen. Deze kan helpen bij het identificeren van de onderliggende oorzaak en het zoeken naar de juiste oplossing.

De kwaliteit van het voer

Een evenwichtig dieet speelt een grote rol bij het behoud van een gezonde vacht. Zorg ervoor dat je huisdier kwalitatief voer krijgt met alle essentiële voedingsstoffen, zoals omega-3 vetzuren, eiwitten en vitaminen. Bij DARF ben je aan het juiste adres voor voeding voor een gezonde vacht. Heeft jouw viervoeter ook vacht of huidproblemen? Probeer dan Darf Dieetvoeding EKO Vacht & Huid. Ook voedselallergieën kunnen overmatig krabben veroorzaken. Vermoed je een voedselallergie bij je hond of kat, dan doe je er slim aan om met een eliminatiedieet te starten. In deze blog op onze website vertellen we je meer over het eliminatiedieet. 

Kriebelen en krabben

Parasieten zoals vlooien en teken kunnen irritatie en jeuk veroorzaken. Dit kan leiden tot overmatig krabben en dus ook haaruitval. Gebruik regelmatig preventieve middelen om je huisdier te beschermen tegen deze vervelende beestjes. Als je merkt dat je huisdier zich vaker krabt dan normaal, is het verstandig om zijn of haar vacht na te kijken en eventueel een dierenarts te raadplegen.

Niet onbelangrijk

Naast het bovengenoemde is het goed om te onthouden dat honden en katten gevoelige wezens zijn. Zo kan stress, angst of een verandering in hun omgeving haaruitval veroorzaken. Probeer dus een rustige en stabiele omgeving te handhaven. Overweeg ook speelgoed, hersenwerk of zelfs een lekkere kluif om stress te verminderen.