RSS

Blog berichten van '2024' 'september'

Met Freddy in ons leven is het nooit saai!

Sanne wist als hondenliefhebber altijd al dat ze op een dag een hond wilde. Toch bleek het vinden van de perfecte match een hele zoektocht. Inmiddels woont ze samen met haar vriend en hun beagle Freddy in het prachtige Noord-Brabant. 'We hebben er lang over nagedacht voordat we Freddy in ons leven verwelkomden. Mijn vriend, die vroeger altijd teckels heeft gehad, en ik besloten na een jaar samenwonen een hond aan ons huishouden toe te voegen. Na veel lezen en advies van familie kwamen we tot de conclusie dat een beagle perfect bij ons zou passen.'

Een uniek karakter

'Freddy heeft echt een uniek karakter. Elke dag met haar is anders! Beagles staan bekend om hun zelfstandigheid en eigenzinnigheid, en Freddy is daar geen uitzondering op. Ze weet precies wat ze wil, wat ons dagelijks leven nooit saai maakt.' Sanne neemt Freddy regelmatig mee naar hondenfitness, iets waar ze beiden veel plezier aan beleven. 'Freddy houdt van uitdagingen, en hondenfitness biedt haar precies dat. Het is niet alleen een leuke manier om haar fysieke en mentale vaardigheden te trainen, maar het versterkt ook onze band. Ze wil graag leren!'

'Wat ik geweldig vind aan het beagle-ras, is hun sociale en enthousiaste aard. Ze kunnen soms wat terughoudend zijn, maar met geduld en training leren ze snel,' legt Sanne uit. Freddy heeft een sterke neus, wat typisch is voor haar ras, wat de wandelingen extra interessant maakt. 'Freddy is dol op lange wandelingen en we kijken ernaar uit om haar mee te nemen op grotere avonturen, zoals wandelvakanties.'

Ervaringen met DARF

Toen Sanne en haar vriend Freddy mochten ophalen, raadde de fokker aan om haar DARF te voeren. DARF KVV bleek al snel een goede keuze voor Freddy. Het verse vlees van DARF is niet alleen gezond en natuurlijk, maar ook goed voor haar gebit, vacht en ontlasting. 'Freddy is gek op DARF! Ze wordt altijd enthousiast wanneer ik het vlees uit de schuur haal. Wanneer we op vakantie gaan, krijgt ze brokken, maar thuis voeren we haar puppyvlees. Zodra ze volwassen is zullen we verschillende smaken DARF KVV gaan proberen.'

Tips voor andere hondenbaasjes

Wij nemen Freddy zo veel mogelijk mee op pad. Mijn advies aan andere hondenbaasjes is om hetzelfde te doen en volop te genieten van elk moment dat je met je hond doorbrengt. Of het nu gaat om een korte wandeling, haar meenemen naar een jaarmarkt of naar een training, elk moment is bijzonder! Als je nog twijfelt over welk voer je je hond moet geven, zou ik zeker DARF aanraden. Het is niet alleen goed voor je hond, maar ze genieten er ook echt van!

Wil je meer zien van Freddy? Volg Freddy dan op Instagram!

Wil je ook weten welke voeding het beste past bij jouw hond of kat? Bekijk hier al onze DARF producten en ervaar zelf wat DARF voor jouw huisdier kan doen!

 
Eliminatiedieet: hoe werkt het?
Voedselallergieën of intoleranties bij honden en katten komen vaker voor dan je denkt. Heeft je hond of kat regelmatig jeuk of kale plekken? Dit hoeft natuurlijk niet direct een voedselallergie te zijn. De boosdoeners kunnen ook huisstofmijten, vlooien of andere allergieën zijn. Vermoed je toch een voedselallergie? Overweeg dan te starten met een eliminatiedieet. Doe dit altijd in overleg met een voedingsdeskundige en/of dierenarts. Maar wat is een eliminatiedieet eigenlijk? En hoe werkt het? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Wat is een eliminatiedieet?

Een eliminatiedieet is een methode om te testen op welke eiwitten (diersoorten) je hond of kat goed of slecht reageert. Het doel is om te achterhalen waar je huisdier allergisch voor is en welke voeding veilig is. Elimineren werkt heel goed met vers vlees, vanwege de vele beschikbare vleessoorten. Het dieet begint altijd met diersoorten die je viervoeter nog nooit eerder heeft gegeten. Zo kan er geen allergische reactie optreden, omdat de darmen deze nog niet herkennen. Bij honden wordt vaak gestart met lam, zalm, eend of konijn, omdat deze minder vaak worden gegeten.

Hoe werkt een eliminatiedieet?

Dit stappenplan is geschikt voor zowel honden als katten:
  1. Start met één diersoort: Kies uit lam, zalm, eend of konijn. Honden of katten zijn zelden allergisch voor deze soorten (allergieën voor rund, kip en granen komen vaker voor). Denk aan producten zoals Alroda Konijn of Alroda Lam, deze zijn 100% van één diersoort en compleet in verhouding bot-vlees-orgaan. Let op: begin een diersoort die jouw huisdier nog niet eerder heeft gegeten.
  2. Voer de gekozen diersoort zes tot acht weken. Houd deze periode strikt aan.
  3. Evalueren: Zijn de klachten verdwenen? Introduceer dan een tweede diersoort naast de eerst gekozen diersoort. Kies bijvoorbeeld Alroda Konijn als je eerst Alroda Lam koos. Zijn de klachten niet verdwenen? Begin dan opnieuw met een nieuwe diersoort.
  4. Voer de tweede diersoort twee weken lang samen met de eerste diersoort. Gaat dit goed? Bouw het dan op met nog een nieuwe diersoort. Krijgt je viervoeter weer klachten? Probeer dan een andere diersoort.
  5. Bouw het dieet op: Ga door met elimineren totdat je minimaal vijf diersoorten hebt geïntroduceerd. Wissel dit af met zo nu en dan een vette vissoort en groenten (enkel voor honden).

Belangrijke tips voor het eliminatiedieet:

  1. Voer niets anders dan de gekozen diersoorten: Dit geldt ook voor snacks en beloningssnoepjes. Kies voor gedroogde producten van de desbetreffende diersoort.
  2. Zie pens als een aparte diersoort: Sommige honden kunnen bijvoorbeeld wel tegen rund, maar niet tegen runderpens (katten houden echter vaak niet van pens).

Vragen over het eliminatiedieet met vers vlees?

Heb je nog vragen over het eliminatiedieet? Stuur ons een berichtje op social media. We helpen je graag verder om ervoor te zorgen dat je huisdier de beste voeding van DARF krijgt!